Vrijwilligerswerk

Lijkt het jou leuk om in een inspirerende omgeving vrijwilligerswerk te doen?

Dat kan! We hebben meerdere vrijwilligersfuncties, er is vast iets bij dat aansluit bij jouw kwaliteiten en interesses. We gaan graag met jou in gesprek tijdens de maandelijkse informatiebijeenkomsten. 

Bekijk hier welke vrijwilligersfuncties er op dit moment beschikbaar zijn. Of lees hieronder meer over de verschillende vrijwilligersrollen waarvoor wij regelmatig mensen zoeken. 

KLIK HIER om je aan te melden voor een informatiebijeenkomst. 

Wil je eerst contact? Bel, app of mail naar:
Judith Bergman | 06 34 27 02 98 | judith.bergman@stadkamer.nl
Marijne Bos | 06 24 92 72 42 | marijne.bos@stadkamer.nl

De verschillende vrijwilligersrollen

Vrijwilliger boekfiets
Lijkt het jou leuk om met de Boekfiets festivals of kleinschalige evenementen te bezoeken? Hou je van voorlezen en je bent dol op kinderen? Ben je vooral in de zomermaanden en in de weekenden beschikbaar? Word vrijwilliger Boekfiets en kom voorlezen aan kinderen! Lees meer.

Vrijwilliger Lezen en Lenen
Wil jij het gezicht van Stadkamer zijn en de bezoekers van Stadkamer een warm welkom geven? Ben je klantvriendelijk en behulpzaam? En vind je het leuk om allerlei ondersteunende taken te doen? Lees meer.

Carla - vrijwilliger bij Stadkamer: Ik vind het leuk om mensen te helpen en de combinatie met boeken vind ik zelf heel interessant.

Vrijwilliger Bibliotheek aan huis
Kom jij graag bij mensen thuis? En wil jij ervoor zorgen dat ook mensen die zelf niet naar de bibliotheek kunnen komen boeken of andere materialen kunnen lenen? Voor iedereen die van lezen en luisteren houdt, die zich wil laten inspireren, maar er niet zelf op uit kan gaan, is er de Bibliotheek aan Huis dienst. Lees meer.

Vrijwilliger Medialab
Heb jij interesse in nieuwe digitale en technologische ontwikkelingen? Wil kinderen of volwassenen hierin wegwijs maken? Heb je goede ideeën voor verdere uitbreiding van activiteiten in het Medialab? Ben jij leergierig en maak je anderen graag enthousiast over techniek? Dan is vrijwilliger bij het Medialab misschien wat voor jou. Lees meer.

Coördinator Voorleesexpress
Ben jij goed in het coachen van mensen en kom je graag bij gezinnen uit diverse lagen en culturen in Zwolle? Wil jij een bijdrage aan het stimuleren van de taalontwikkeling van kinderen? Ben je organisatorisch en communicatief sterk?  Dan is ben jij misschien wel geknipt voor de vrijwilligersfuntie Coordinator Voorleesexpress. Lees meer.

Voorlezer VoorleesExpress
Houd jij van voorlezen aan kinderen uit diverse lagen en culturen in Zwolle? Vind je het belangrijk om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren en ouders te coachen het voorleesritueel overnemen. Lees meer.

Taalvrijwilliger individueel
Lijkt je het leuk om mensen individueel te helpen bij het verhogen van hun taalvaardigheid? Heb je iets met taal en vind je het fijn om dat aan een ander uit te leggen en samen te oefenen? Of zou je het leuk vinden om anderen te helpen met rekenen of digitale vaardigheden? Bij Taalpunt brengen we vraag en aanbod bij elkaar!!  Lees meer.

Taalvrijwilliger groep
Lijkt je het leuk om mensen in een groep te helpen bij het verhogen van hun taalvaardigheid? Heb je iets met taal en vind je het fijn om dat aan anderen uit te leggen en samen te oefenen? Of zou je het leuk vinden om anderen te helpen met rekenen of digitale vaardigheden? Bij Taalpunt brengen we vraag en aanbod bij elkaar! Lees meer.

Vrijwilliger Klik en Tik
Vind je het leuk om mensen te helpen om computervaardig te worden? Heb je geduld en kun je goed uitleggen? Werk je graag samen met anderen?  Dan is vrijwilliger bij Klik en Tik iets voor jou! Lees meer.

Activiteiten vrijwilliger
Ben jij een echte spin-in-het-web? Vind je het leuk om allerlei hand- en spandiensten te doen bij onze activiteiten? Ben je makkelijk in de omgang, flexibel en proactief? Kom dan sfeer brengen bij onze activiteiten. Lees meer.

Voorlezer aan ouderen
Vind jij het fijn om met ouderen om te gaan? Kun je goed voorlezen en heb je een heldere stem? Kun je goed contact maken met de groep aan wie je voorleest? En sta jij je mannetje in de contacten met de instellingen waar je voorleest? Geef onze ouderen mooie voorleesuurtjes! Lees meer.

Wil je een 'kijkje in de keuken' en meer te weten te komen over hoe het is om te werken bij Stadkamer? De Schatten van Stadkamer vertellen je er in een reeks interviews meer over. 

 

Kijk ook eens naar