Vrijwilliger Boekfiets

Lijkt het jou leuk om met de Boekfiets festivals of kleinschalige evenementen te bezoeken? Hou je van voorlezen en je bent dol op kinderen? Ben je vooral in de zomermaanden en in de weekenden beschikbaar? Word vrijwilliger Boekfiets en kom voorlezen aan kinderen!

De (elektrische) Boekfiets is een herkenbare bakfiets die is uitgerust met een inventaris van boeken, knuffels, spelletjes, tekenspullen en een geluidsinstallatie. De Boekfietsers lezen voor met behulp van een vertelkastje en doen taalspelletjes. De voorlezer van de Boekfiets biedt een fijne interactieve voorleeservaring voor kinderen (+/- 2 – 8 jaar) en hun ouders

Wat doe jij als vrijwilliger Boekfiets?
Samen met een andere vrijwilliger, dan wel een medewerker van Stadkamer (mits dit binnen de mogelijkheden van de medewerker past) ga je een dag(deel) voorlezen aan groepjes kinderen (4 – 20 kinderen) op festivals en kleinschalige evenementen in Zwolle. Je bereidt het voorlezen voor aan de hand van bestaande materialen en de website van de Boekfiets. Ter plekke werf je publiek voor de voorleesactiviteit. Daarnaast zorg je ervoor dat de materialen en de elektrische boekfiets er uitnodigend uit blijven zien.

De inzet van de Boekfiets is wisselend. De piek zal in het voorjaar en de zomer liggen. De meeste festivals en evenementen vinden in het weekend plaats. Aangezien je kinderen voorleest, zal je inzet alleen overdag zijn. Je wordt op jaarbasis ongeveer 6x ingezet. Minimaal een maand van te voren hoor je wanneer je ingepland wordt. Het project zal in eerste instantie een half jaar op deze wijze uitgevoerd worden. Daarna volgt een evaluatie en wordt gekeken hoe het wordt voortgezet. Het streven is om vanaf mei of juni 2022 de Boekfiets in te gaan zetten.

Wat breng je mee?
Je hebt ervaring met interactief voorlezen, je houdt van boeken en je kunt goed omgaan met kinderen. Je bezoekt graag festivals en houdt van reuring. Je hebt een open houding, maakt makkelijk contact met bezoekers van festivals of evenementen. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je bent flexibel inzetbaar en goed bereikbaar via telefoon en mail. Je hebt  basiskennis van het gebruik van digitale systemen. Je bent minimaal 18 jaar.

Info en aanmelden
Heb je interesse in deze vacature? We gaan graag met jou in gesprek tijdens de maandelijkse informatiebijeenkomst in Stadkamer centrum. Meld je aan via onderstaand formulier.
Wil je eerst meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Marijne Bos.

Ga je bij Stadkamer aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je benieuwd naar wat onze vrijwilligers vinden van het werken voor Stadkamer? Lees hier een aantal interviews met onze vrijwilligers.

Aanmelden informatiebijeenkomst vrijwilligerswerk Stadkamer

Wil je algemene informatie over vrijwilligerswerk bij Stadkamer en over de diverse vrijwilligersrollen dan kun je aansluiten bij één van de informatiebijeenkomsten. De data van de informatiebijeenkomsten voor 2023 zijn:

  • dinsdag 18 juli 2023, 19.00 - 20.30 uur
  • dinsdag 17 oktober 2023, 19.00 - 20.30 uur
  • dinsdag 12 december 2023, 19.00 - 20.30 uur

Kijk ook eens naar