Kun jij goed met ouderen omgaan? Wil jij ervoor zorgen dat ouderen die niet meer zelf kunnen lezen toch boeken, gedichten of verhalen kunnen ‘lezen’? Kom voorlezen aan ouderen!

Wat doe jij als voorlezer aan ouderen?
Je gaat per duo voorlezen in een buurtkamer of zorginstelling op het dagdeel wanneer jij beschikbaar bent. Elke maand is er een nieuw thema. Je komt binnen en maakt even een praatje, drinkt een kopje koffie. Je komt bij mensen die niet zoveel contacten hebben en soms niet mobiel zijn. Mensen in een zorginstellingen hebben vaak (beginnende) dementie. In een buurtkamer komen mensen die zelfstandig wonen.

Je bespreekt samen wat je gaat voorlezen. Soms ben je in een boek bezig en ga je verder waar je gebleven bent of je kiest een gedicht of verhaal uit. Na het voorlezen praat je samen na. Was het mooi, ontroerend of herkenbaar? Het voorlezen duurt ongeveer een uur. Je krijgt een scholing en je wordt van voorleesverhalen voorzien.

Wat breng jij mee?
Je kunt goed met ouderen omgaan, je bent geduldig en hebt inlevingsvermogen. Je bent sociaal en kunt zelf gesprekken op gang brengen. Je vindt voorlezen leuk en je doet dat op een interactieve manier met een duidelijke en heldere stem.

Info en aanmelden
Heb je interesse in deze vacature? We gaan graag met jou in gesprek tijdens de maandelijkse informatiebijeenkomst in Stadkamer centrum. Meld je aan via onderstaand formulier.
Wil je meer weten over het voorlezen aan ouderen, neem dan contact op met Riny Spijkerman.

Ga je bij Stadkamer aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je benieuwd naar wat onze vrijwilligers vinden van het werken voor Stadkamer? Lees hier een aantal interviews met onze vrijwilligers.

Aanmelden informatiebijeenkomst vrijwilligerswerk Stadkamer

Wil je algemene informatie over vrijwilligerswerk bij Stadkamer en over de diverse vrijwilligersrollen dan kun je aansluiten bij één van de informatiebijeenkomsten. De data van de informatiebijeenkomsten voor 2024 zijn:

  • dinsdag 10 september 2024, 19:00 - 20:30 uur
  • dinsdag 19 november 2024, 10:00 - 11:30 uur

Kijk ook eens naar