Kom jij graag bij mensen thuis? En wil jij ervoor zorgen dat ook mensen die zelf niet naar de bibliotheek kunnen boeken of andere materialen kunnen lenen? Voor iedereen die van lezen en luisteren houdt, die zich wil laten inspireren, maar er niet zelf op uit kan gaan, is er de Bibliotheek aan Huisdienst.

Iedereen van 18 jaar en ouder die een geldige lenerspas heeft, kan gratis gebruik maken van deze service. De lener wordt gekoppeld aan een vrijwilliger die de gevraagde materialen van Stadkamer thuisbrengt bij de lener en de boeken ook weer ophaalt.

Wat doe jij als vrijwilliger Bibliotheek aan Huis?
Je inventariseert bij de lener waar zijn/haar interesse ligt op het gebied van lezen en muziek. Je selecteert in een van de vestigingen van Stadkamer boeken en andere materialen voor de lener en beheert de lenerspas. Je bezoekt de lener thuis, ongeveer eens per drie weken en brengt dan nieuwe materialen mee en neemt uitgelezen boeken weer mee en die lever je in. Je bezoekt het jaarlijkse overleg voor de vrijwilligers Bibliotheek aan Huis van Stadkamer.

Wat breng jij mee?
Je spreekt de Nederlandse taal en staat open voor ontwikkeling en begeleiding binnen Stadkamer. Je bent minimaal 2 uur per week beschikbaar en je kunt goed omgaan met ouderen, mensen met een beperking of langdurig zieken. Je kunt je goed inleven in je medemens. Je bent klantvriendelijk en behulpzaam. Je bent op de hoogte van de mogelijkheden voor mensen met een visuele of andere handicap. En niet te vergeten… je houdt van lezen!

Info en aanmelden
Heb je interesse in deze vacature? We gaan graag met jou in gesprek tijdens de maandelijkse informatiebijeenkomst in Stadkamer centrum. Meld je aan via onderstaand formulier.
Wil je eerst meer weten over het voorlezen aan ouderen, neem dan contact op met Carolien van der Kolk.

Ga je bij Stadkamer aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je benieuwd naar wat onze vrijwilligers vinden van het werken voor Stadkamer? Lees hier een aantal interviews met onze vrijwilligers.

Aanmelden informatiebijeenkomst vrijwilligerswerk Stadkamer

Wil je algemene informatie over vrijwilligerswerk bij Stadkamer en over de diverse vrijwilligersrollen dan kun je aansluiten bij één van de informatiebijeenkomsten. De data van de informatiebijeenkomsten voor 2023 zijn:

  • dinsdag 9 april 2024, 19:00 - 20:30 uur
  • dinsdag 11 juni 2024, 10:00 - 11:30 uur
  • dinsdag 10 september 2024, 19:00 - 20:30 uur
  • dinsdag 19 november 2024, 10:00 - 11:30 uur

Kijk ook eens naar