De goed gevulde automaat van Pakje Kunst Zwolle huist in de Huiskamer van Stadkamer.

Pakje Kunst® is een landelijk initiatief waarbij kunstenaars uit de regio en hun werk onder de aandacht worden gebracht. De unieke kunstwerken ter grootte van een pakje sigaretten kun je voor 2x2euro uit hergebruikte sigarettenautomaten trekken.

Je koopt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeautje voor jezelf of een ander, als extraatje bij een bos bloemen of flesje wijn, als verzamelobject of … vul maar in, vul maar aan. Een ding is zeker, een Pakje Kunst is altijd uniek!

In een doosje van Pakje Kunst kom je iedere kunstvorm tegen. De koper of ontvanger krijgt op verrassende wijze toegang tot het kunstaanbod in de regio.​ In de automaat van Pakje Kunst Zwolle tref je werk van ruim 20 regionale kunstenaars.

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg. In december 2016 werden de eerste drie automaten in Tilburg in gebruik genomen. Ondertussen is dit aantal gegroeid naar zo’n 50 automaten verspreid over ruim 30 steden in Nederland en doen er meer dan 1000 kunstenaars mee. En sinds 2018 dus ook in Zwolle.

Kom dan ook naar de Huiskamer voor een kopje koffie én een Pakje Kunst!

De automaat staat niet altijd op dezelfde plek in de Huiskamer, maar rouleert. Zo trekt de automaat meer aandacht en blijft het nog spannender!

Wil je meer weten over Pakje Kunst? Kijk dan op Pakje Kunst Zwolle of volg Pakje Kunst Zwolle op Facebook of Instagram.

Kijk ook eens naar