16 februari 2023

Tegenlicht in de Stad is van start!

Tegenlicht in de Stad is van start!

Tijdens de workshop ‘proef onze historie’ heb je letterlijk de culinaire geschiedenis van Nederland kunnen proeven. Hiermee is ons nieuwe programma ‘Tegenlicht in de Stad’ van start gegaan!

Werd er in het verleden beter gegeten dan nu? En is biologische en vegetarische voeding een moderne trend of al net zo oud als de weg naar Rome? Tijdens de workshop ‘Proef onze historie’, gegeven door Manon Henzen van Eet!Verleden, kreeg je antwoord op deze vragen. Deze activiteit was onderdeel van ‘Tegenlicht in de Stad’, een programma georganiseerd door Stadkamer in samenwerking met Club Cele. Het doel van het programma is om Zwolle op het gebied van voedsel (weer) in beweging te krijgen en een kritische blik te werpen op hoe we op een duurzame(re) manier met ons voedsel om kunnen gaan. Deze vraag is niet alleen nu belangrijk, maar zal in de toekomst nog crucialer worden. Want wat als we door klimaatverandering niet langer in staat zijn om voedsel te produceren zoals we gewend zijn?

 

Was jij er de avond van 15 februari bij? Dan heb je vast de 18e-eeuwse wortelpudding en de middeleeuwse paddenstoelenpastei geproefd! Heb je hiervan genoten en wil je het thuis maken of keek je naar de livestream en heb je het nog niet geproefd? Klik dan hier voor het recept van de wortelpudding!

Heb jij deze activiteit gemist, maar ben je wel geïnteresseerd geraakt? Schrijf je dan hier in voor de volgende editie van ‘Tegenlicht in de Stad’.

 

Stadkamer smaakt naar meer! Bekijk hieronder nog meer van onze culinaire activiteiten.

 

Kijkje in de keuken: Irak met Sara Shawkat

Tegenlicht in de Stad: weet jij wat er op je bord ligt?

 

Bekijk meer nieuws