30 januari 2023

Nieuwe Stadsdichter Zwolle bekend!

Nieuwe Stadsdichter Zwolle bekend!

Tijdens Gedichtendag op donderdag 26 januari 2023 nam Sarah Lucassen afscheid als stadsdichter van Zwolle en werd traditiegetrouw haar opvolger bekendgemaakt. Twee jaar lang verrijkte Sarah onze stad met haar gedichten en spoken word over gebeurtenissen in Zwolle. Op de Avond van het stadsgedicht droeg zij het stokje over aan Bauke Vermaas.

Uit handen van wethouder Monique Schuttenbeld, wethouder cultuur, ontving Sarah een bundel met haar gedichten voor Zwolle. Voorafgaand aan de bekendmaking van de nieuwe stadsdichter droegen andere Zwolse dichters (o.a. Jehudi van Dijk en Cornelis Kapitein) voor uit eigen werk of uit werk van een andere Zwolse dichter. Muzikale omlijsting van de avond werd verzorgd door drie violisten en een cellist van jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel.

Bauke Vermaas
De komende twee jaar zal Bauke Vermaas de stadsdichter van Zwolle zijn. Zij neemt daarmee deze eretitel over van Sarah Lucassen. 

Bauke Vermaas (1979) schrijft als natuurkundige persberichten en artikelen over wetenschap en stopt de rest van het leven in gedichten, verhalen en essays. Ze publiceerde in verschillende literaire tijdschriften en schrijft wielergedichten op instagram (@wielerpoezie). 
Haar poëzie draagt ze geregeld voor op podia. Zo is ze een vaste bezoeker van het maandelijkse open podium Lege Stoelen in Zwolle, waar ze sinds 2004 woont met haar man en drie kinderen.

 

 

Bekijk meer nieuws