Voortgezet onderwijs

Media en Taal in het voortgezet onderwijs

Team media- en taaleducatie werkt samen met een aantal voortgezet onderwijsscholen aan de verbetering van het leesonderwijs. Hierbij focussen we ons vooral op de overgang van de bovenbouw van het primair onderwijs naar de eerste klassen van het voortgezet onderwijs: de doorgaande leeslijn.
Vanuit de visie van Alle Zwolse Kinderen Lezen bouwen we aan het leesplezier en de leesmotivatie van leerlingen én docenten, zodat er plezier in lezen ontstaat. Want plezier in lezen doet lezen. En als je meer gaat lezen, word je er beter in en dat is de sleutel tot geletterdheid!

Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem contact op met één van onze medewerkers.

Landelijke campagnes in het voortgezet onderwijs 

Voor de doelgroep VO en hoger (12 - 18 jaar) zijn er jaarlijks diverse nationale (lees)campagnes en projecten, zoals de Boekenweek van Jongeren en de Week van de Mediawijsheid. Tijdens deze themaweken is er door en bij Stadkamer van alles te doen. Hierbij werken we graag samen met het onderwijs.

De campagnes op een rij:

Boekenweek van Jongeren
Als tegenhanger van de Kinderboekenweek wordt sinds 2018 de Boekenweek voor Jongeren georganiseerd. Het promoten van lezen onder jongeren mag zeker niet vergeten worden! Kijk voor meer informatie op www.boekenweekvanjongeren.nl.

Week van de Mediawijsheid
Tijdens de Week van de Mediawijsheid staat heel Stadkamer in het teken van de (nieuwe) media. Voor alle leeftijden worden activiteiten georganiseerd. De Week van de Mediawijsheid vindt plaats in november. Kijk voor meer informatie op www.weekvandemediawijsheid.nl.

Kijk ook eens naar