CBS De Aquarel

Op de Aquarel vinden we lezen heel belangrijk. Daarom bieden we kinderen een rijke, doordachte en volledige collectie van boeken aan die zichtbaar gepresenteerd is binnen de school. Kinderen krijgen plezier in het lezen, dit leidt tot betere leesprestaties.

Boekpromotie
Wekelijks wordt er aandacht geschonken aan leesmotivatie. In de onderbouw vertellen de kinderen over hun lievelingsboek. Vanaf groep 5 houdt elk kind een boekbespreking waarbij ze hun presentatie ondersteunen door middel van een boekendoos met voorwerpen.

Nationale Voorleeswedstrijd
Elk schooljaar doen de leerlingen uit de groepen 7 en 8 mee aan de Voorleeswedstrijd. De Voorleeskampioen van de Aquarel mag meedoen aan de Zwolse Voorleeswedstrijd.

Een aantal jaar geleden was Sara, leerling van de Aquarel, zelfs de Nationale voorleeskampioen van Nederland!

Biebbezoek
Wat boffen we dat de bibliotheek in de Aalanden zo dicht bij onze school zit. Elke 6 weken gaan de kinderen van onze school naar de bibliotheek om per leerling 2 nieuwe boeken uit te zoeken. Zo staan er in elke klas altijd nieuwe, aantrekkelijke boeken!

Voorlezen
Op de Aquarel wordt er dagelijks door de leerkracht voorgelezen. Daarnaast lezen de kinderen dagelijks 30 minuten in een leesboek. In sommige klassen is er af en toe een ‘stripjesdag’, dan mogen de kinderen uit een stripboek lezen.

Thematafel
In de kleutergroepen staat een thematafel met boeken die daarbij passen. Hier een thematafel passend bij de Kinderboekenweek: Gi-ga-groen.

Lezen met plezier
Op de Aquarel doen we mee aan verschillende campagnes: de Kinderboekenweek, Nationale voorleesdagen, de week van de Poëzie. De Kinderboekenweek openen we altijd met een bijzondere activiteit. Dit jaar (2022) zaten er heel vreemde mensen op het plein om alle kinderen voor te lezen.