Kinderboekenweek voor onderwijs

Bij mij thuis. Zo luidt het thema van de Kinderboekenweek dit jaar, die van 4 t/m 15 oktober 2023 plaatsvindt. Met dit thema kun je veel kanten op. Werk je in het onderwijs en wil je graag sparren over dit thema in combinatie met leesbevordering en/of cultuureducatie? Wij helpen je graag verder! Daarnaast kunnen groepen 5, 6 en 7 zich opgeven voor het groepsbezoek in Stadkamer, is er een aanbod cultuureducatie speciaal voor de Kinderboekenweek én laten we je graag weten wat de thematitels zijn dit jaar.

Groepsbezoek Stadkamer

Kom met groep 5, 6 of 7 naar Stadkamer om op ontdekkingstocht te gaan in de verschillende werelden van de bibliotheek. De kinderen maken kennis met de rijke collectie en ondervinden in welke werelden zij zich thuis voelen.

Groepsbezoek Stadkamer Aa-landen 

Groepsbezoek Stadkamer Centrum

Groepsbezoek Stadkamer Stadshagen

Groepsbezoek Stadkamer Zuid

Cultuuraanbod

Wil je het programma in de Kinderboekenweek op jouw school verrijken met een leuke activiteit, voorstelling of workshop? Bekijk het aanbod cultuureducatie speciaal voor de Kinderboekenweek op onze website. Gebruik de filter ‘Kinderboekenweek’.

Ontdek het cultuuraanbod


Thematitels

De thematitels van de Kinderboekenweek 2023 zijn bekend. Per leeftijdsgroep zijn vijf boeken geselecteerd die perfect aansluiten bij het thema. Benieuwd welke het zijn en/of wil je ze graag bestellen?

Bekijk de thematitels

Schrijver op bezoek

Wil je graag een schrijver of illustrator op school laten komen tijdens de Kinderboekenweek? Kijk op de Schrijverscentrale om te zien welke schrijvers/illustrators te boeken zijn voor een creatieve workshop of grappige vertelvoorstelling voor leerlingen.

Ga naar de Schrijverscentrale


Voor cultuuraanbieders en leerkrachten

Ben je kunstdocent of leerkracht en wil je met jouw kunstlessen thematisch aansluiten bij de Kinderboekenweek en bijdragen aan het vergroten van leesplezier van kinderen? Geef je dan op voor de praktische training Kunst en leesplezier op 21 september. 

Meer informatie / aanmelden

 

Boekentiplijst voor Kinderboekenweek

Wil je graag een uitgebreide boekentiplijst ontvangen, speciaal gericht op de Kinderboekenweek? Mail naar educatie@stadkamer.nl en ontvang deze in je mailbox. 

Kijk ook eens naar