Kinderboekenweek voor onderwijs

Worden wat je wil! Zo luidt het thema van de Kinderboekenweek dit jaar, die van 6 t/m 17 oktober plaatsvindt. Voetballer, actrice, vlogger, tandarts, kapper, meester of juf... kinderen fantaseren graag over wat ze later willen worden. 

Werk je in het onderwijs en wil je graag sparren over dit thema in combinatie met leesbevordering? Wij helpen je graag verder! Daarnaast kunnen groepen 7 en 8 zich opgeven voor het groepsbezoek in Stadkamer, is er een aanbod cultuureducatie speciaal voor de Kinderboekenweek én laten we je graag weten wat de thematitels zijn dit jaar.

Bezoek Stadkamer met groep 7/8
Dit jaar zijn de groepen 7 en 8 van harte welkom in Stadkamer voor een interactief spel, waarbij ze gaan tijdreizen met de held van het spel: Fien! De leerlingen helpen Fien en leggen haar avonturen op creatieve manier vast. Ze moeten samenwerken vanuit hun talenten: speurneuzen zoeken verborgen codes, mooimakers verfraaien de pagina en talige leerlingen worden woordkunstenaar. Er komen natuurlijk nog veel meer talenten aan bod bij de opdrachten.

Het bezoek duurt ongeveer een uur. Ter voorbereiding op het bezoek ontvang je een digibordles voor in de klas. Dit vergt geen verdere voorbereiding. Opgeven kan t/m 29 september.

Let op: je kunt je hiervoor niet meer aanmelden.

Cultuuraanbod
Wil je het programma in de Kinderboekenweek op jouw school verrijken met een leuke activiteit, voorstelling of workshop? Bekijk het aanbod cultuureducatie speciaal voor de Kinderboekenweek op onze website. Gebruik de filter ‘Kinderboekenweek’.

GA NAAR HET CULTUURAANBOD

Thematitels
De thematitels van de Kinderboekenweek 2021 zijn bekend.  Per leeftijdsgroep zijn vijf boeken geselecteerd die perfect aansluiten bij het thema. Benieuwd welke het zijn of wil je ze graag bestellen?

BEKIJK DE THEMATITELS

Webinar Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil
In de aanloop naar de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Rotterdam een gratis webinar voor professionals op 22 september. Wil jij kinderen kennis laten maken met de rijke taal van kinderboeken om ze nóg meer kansen te geven te worden wat ze willen? Met sprekers over theaterlezen, tips voor het vergroten van plezier in lezen en schrijven en boekentips voor de Kinderboekenweek.

MEER INFO EN AANMELDEN

Schrijver op bezoek
Wil je graag een schrijver of illustrator op school laten komen tijdens de Kinderboekenweek? Kijk op de Schrijverscentrale om te zien welke schrijvers/illustrators te boeken zijn voor een creatieve workshop of grappige vertelvoorstelling voor leerlingen.

GA NAAR DE SCHRIJVERSCENTRALE

Kijk ook eens naar