Kinderboekenweek 2022

Het grootste boekenfeest voor kinderen en (groot)ouders, dat wil je niet missen! Met het thema Gi-ga-groen! gaan we lekker naar buiten toe én lezen. Kom naar de bieb en trakteer kinderen op de razend populaire Kinderboekenweekkrant. Inspireer voorlezers met de Voorleesgids. Zo maak je van de Kinderboekenweek een feest voor élke lezer.

GI-GA-GROEN

Tijdens deze Gi-ga-groene Kinderboekenweek word jij een échte natuurheld bij Stadkamer! Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen?

Ga dan mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen! Leer bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of geniet van de mooiste natuurprentenboeken. Kom daarna mee naar buiten. De Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen. 

Voor scholen

Ga met je groep 5/6 op natuur-safari in één van de vestigingen van Stadkamer. De leerlingen gaan in groepjes met verschillende opdrachten aan de slag, zoals:

  • Een speurtocht door de bibliotheek: wat is waar en wat niet van deze records van de natuur?
  • Verzin een nieuw dier.
  • Maak de gi-ga-groene-recordquiz

Tijdens deze ontdekkingstocht staan de wonderlijkheden van de natuur centraal. Stadkamer en haar collectie vormen hierbij een onuitputtelijke bron van informatie. 

Datum: 5 t/m 16 oktober 2022
Tijd: in overleg
Locatie: alle vestigingen van Stadkamer
Deelname: € 30 per groep

Aanmelden kan tot en met 30 september.

Meld je groep hier aan

 

Kijk ook eens naar