Educatie en inspiratie

Scholingsaanbod 

Wil je inspiratie of bijscholing op het gebied van Kunst & Cultuur of Taal & Lezen? Stadkamer biedt diverse activiteiten om jou en het team van kinderopvang en onderwijs verder te ontwikkelen, zoals: 

In september vind je het complete scholingsaanbod 2023/2024 in de agenda van deze website.

Buutvrij! hét schoolplein voor professionals

Donderdag 11 april is de tweede editie van Buutvrij!: het hokjesslopende evenement van Stadkamer Onderwijs rondom cultuureducatie, media- & taaleducatie en techniekonderwijs, voor iedereen die werkt in en rond het Zwolse basisonderwijs. Voor leerkrachten, ICC- en leescoördinatoren, kunstvakdocenten, cultuureducatie-professionals en anderen nieuwsgierigen. Leren vanuit verwondering, van en met elkaar en ook gewoon nog old-school met een portie lezingen en workshops in het programma. 

Meer informatie over Buutvrij! vind je hier vanaf het najaar

Ik wil meer weten!

Magazine Cult.

Het Cult. magazine is speciaal voor het primair onderwijs. In het magazine vind je vele interessante interviews over wat in het onderwijs speelt op gebied van Kunst en Cultuur, Media en Taal en Wetenschap en Techniek. 

Lees hier de digitale versie van Cult.magazine po 2022 of vraag een fysiek exemplaar op. 

 

In 2020 verscheen het magazine Cult. voor voortgezet onderwijs met allerlei informatie over cultuur-en leesonderwijs in het vo in Zwolle. In verschillende artikelen vertellen docenten en kunstaanbieders over hun ervaringen en inspireren ze anderen. Download het magazine Cult vo uit 2020.

Inspiratie

Stadkamer heeft een serie interviews met mensen werkzaam in het basisonderwijs. In de interviews komen diverse onderwerpen aan de orde zoals:

  • de kracht van cultuuronderwijs
  • het geven van meer betekenisvolle en creatieve lessen
  • leerecosysteem
  • onderzoekend en ontwerpend leren
  • wetenschap & technologie in de klas

Klik hier voor alle interviews

Kijk ook eens naar