Assendorp
Muziek aan het plein Assendorp
Muziek aan het Plein is een unieke concertreeks met een divers programma. De bezoekers van Muziek aan het Plein komen veelal uit Assendorp maar komen ook uit de omringende wijken. Muziek aan het Plein is voor de bezoekers een plek om elkaar te ontmoeten, nieuwe contacten te leggen en te genieten van muziek. De werkgroep, bestuur, muziekanten, vrijwilligers en andere betrokken personen werken op een ongedwongen gezellige manier met elkaar samen om ieder jaar deze reeks van bijzondere optredens te verzorgen.
Kamperpoort
Hotel Wijnberg Kamperpoort
Wonen is een basisbehoefte, maar iedereen ervaart dit anders. Sommige mensen blijven hun hele leven in hetzelfde huis, terwijl anderen verhuizen voor werk of zelfs een nieuw thuis zoeken in een ander land. Binnen dit project onderzoeken we wat "je thuis voelen" betekent en wat daarvoor nodig is. Samen met bewoners van de Kamperpoort gaan we in gesprek met verschillende betrokkenen, zoals woningcorporaties en welzijnswerkers, om deze vraag te verkennen. Dit resulteert in een theatrale voorstelling waarin diverse buurtbewoners hun perspectieven delen. Door persoonlijke verhalen en de geschiedenis van de wijk te belichten, hopen we de onderlinge verbondenheid te versterken. Het project streeft ernaar talenten te stimuleren, bewoners te empoweren en de leefbaarheid te verbeteren. Uiteindelijk willen we laten zien dat, hoewel iedereen een thuis anders invult, het een gedeelde menselijke behoefte is die ons verbindt.
Retourtje Volkswijk Kamperpoort
Retourtje Volkswijk verkent hoe volkswijken, zoals Kamperpoort in Zwolle, hun identiteit behouden en zich aanpassen aan veranderingen door samenwerking tussen bewoners en creatieve makers. Het project gebruikt een crossmediale aanpak met belevingswandelingen, audiofragmenten, fotografie, augmented reality en theaterdialogen, allemaal toegankelijk via een mobiele app. Het doel is om sociale uitdagingen aan te pakken en oplossingen te vinden voor gemeenschapsontwikkeling binnen deze wijken.
Westenholte
Muziek in de Wijk Westenholte
Het project 'Muziek in de Wijk' is ontstaan vanuit de Cultuurschuur Westenholte, een initiatief van Travers Welzijn samen met een kunstenaar. De muziekgroep die daaruit voortkwam, draait nu zelfstandig en is bedoeld voor wijkbewoners. Raakvlak Academie gaat samenwerken met Travers Welzijn om het aanbod te versterken. Ze richten zich op het voortzetten en uitbreiden van de bestaande muziekgroep in Westenholte. Het doel is om een jaar lang professionele begeleiding te bieden, waardoor deelnemers zich verder kunnen ontwikkelen in muziek en sociale contacten kunnen opbouwen.